Holy_Mass

 

Κάθε χρόνο, κατά την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, το μοναστικό τάγμα «του Ενσαρκωμένου Λόγου» εορτάζει την επέτειο της ίδρυσής του και δοξάζει τον Κύριο για το γεγονός της σωτηρίας που πραγματοποιήθηκε στους κόλπους της Αειπαρθένου Μαρίας. Αυτή η εορτή γεμίζει χαρά και χάρη όλο τον πιστό ελληνικό λαό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Καθολικών Αθηνών Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος, τίμησε με την παρουσία του και πρωτοστάτησε στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκαν στο παρεκκλήσιο «Απόστολου Παύλου» που βρίσκεται κάτω από την ποιμαντική φροντίδα του Τάγματος από το 2008. Συλλειτούργησαν Πατέρες Ιησουίτες και άλλοι ιερείς από την Αρχιεπισκοπή. Στον εορτασμό παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι από άλλα μοναστικά τάγματα (οι αδελφές του Τιμίου Σταυρού και οι αδελφές της Παμμακάριστου), νέα μέλη του ιδρύματος «Σπίτι καρδιάς», ενορίτες και πολλοί καλεσμένοι.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιότατος Σεβαστιανός αναφέρεται στο βαθύτερο νόημα του μυστηρίου της Ενσάρκωσης στη ζωή του κάθε Χριστιανού, δίνοντας έμφαση στην υπακοή της Παναγίας στο θέλημα του Αιώνιου Πατέρα και του Αγίου Πνεύματος, που αποτελεί για μας παράδειγμα προς μίμηση.

Πριν από την τελική ευλογία, ο πατέρας Φερνάντο Μπράβο, ΕΛ, ηγούμενος της μονής, δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με την προσευχή «Άγγελος του Κυρίου», ευχαριστώντας τον για την παρουσία και την υποστήριξη του στην ποιμαντική αποστολή που το Τ.Ε.Λ. πραγματοποιεί στην Ελλάδα. Μετά τη θρησκευτική τελετή, ακλούθησε μια εγκάρδια συναναστροφή της χριστιανικής αδελφότητας στον χώρο υποδοχής της ενορίας.

 

Δείτε το άλμπουμ φωτογραφιών

Ειδήσεις, Ελληνικά, Το Τ.Ε.Λ.