Την Μεγάλη Τρίτη (23 Απριλίου 2019) πραγματοποιήθηκε ο υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού στην Ποιμαντική Ενότητα Στενής που φέτος ένωσε τα χωριά της Στενής και της Ποταμιάς. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια αυτή η θρησκευτική ακολουθία λαμβάνει μέρος ανάμεσα σε δύο χωριά της Ποιμαντικής Ενότητας (το 2017 Μυρσίνη – Στενή, το 2018 Κέχρος – Στενή) έτσι ώστε οι ενορίτες να συμμετάσχουν μαζί στην κοινή προσευχή και μελέτη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ένας μεγάλος αριθμός πιστών (πάνω από 100) των διαφόρων χωριών της ενορίας διάνυσε τα περίπου 2,7 χιλιόμετρα από το ναό του Αγίου Νικολάου Στενής ως το ναό της Παναγίας του Καρμήλου Ποταμιάς μελετώντας και ψέλνοντας ύμνους κατά τη διάρκεια των 14 Στάσεων που αποτελούν το Δρόμο του Σταυρού. Τα παιδιά συνοδευμένα από τις αδελφές μοναχές έφεραν τον ιερό σταυρό, τις εικόνες των Στάσεων και τις δάδες. Οι ιερείς διάβαζαν τα αντίστοιχα κείμενα της Αγίας Γραφής και οι νέοι διάβαζαν τα κείμενα της μελέτης.

Όλοι οι πιστοί μαζί απάγγελλαν μια προσευχή στο τέλος της κάθε στάσης. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη διάρκεια 1,5 ώρας λιτανείας, ο χριστιανικός λαός συνόδευσε τον Κύριό του στις πιο οδυνηρές στιγμές του Ιερού Πάθους του.

Ειδήσεις, Ελληνικά Tags:

Leave a Reply