Λόγια ευγνωμοσύνης του π. Φερνάντο Μπράβο ΕΛ στους πιστούς του παρεκκλησίου του «Αποστόλου Παύλου» στην Κηφισιά (Αθήνα) στο τέλος της Θείας Λειτουργίας (04.06.2017).

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Εκ μέρους της Μοναχικής Οικογένειάς μας, του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό για τη μεγάλη χάρη που μας χάρισε να κηρύττουμε το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού στην Αθήνα, όπως έκανε ο Απόστολος Παύλος στον Άρειο Πάγο, όταν οι Αθηναίοι για πρώτη φορά άκουσαν κάποιον να μιλάει για την ανάσταση του σώματος και την ενσάρκωση του Λόγου (πρβλ. Πράξεις 17: 16-34).

Κατά ένα ειδικό σχέδιο της Θείας Πρόνοιας, του Αγίου Πνεύματος που πνέει οπουδήποτε θέλει και όποτε το επιθυμεί, το Τάγμα μας ανέλαβε την ποιμαντική φροντίδα σε αυτήν την Εκκλησία, η οποία φέρνει το όνομα του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών, του μεγάλου Αποστόλου του Ελληνικού κόσμου και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιότατο Νικόλαο Φώσκολο, τέως Αρχιεπίσκοπο των εν Αθήναις Καθολικών, για το γεγονός πως καλωσόρισε το Τάγμα μας το 2008. Ευχαριστούμε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Αθηνών, Σεβαστιανό Ροσσολάτο, ο οποίος μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε την ποιμαντική δραστηριότητά μας σε αυτή την ενορία επί τρία χρόνια.

Η ευγνωμοσύνη μας απευθύνεται και σε όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής, στα μοναχικά μέλη των διαφόρων Ταγμάτων, στους πιστούς και ευεργέτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας εδώ μάς υποστήριξαν με λόγια και πράξεις, αλλά κυρίως με τις προσευχές τους, να πραγματοποιήσουμε το ευαγγελικό έργο του χαρίσματός μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους ενορίτες της Κηφισιάς: Εσάς, αγαπητοί φίλοι, διότι χωρίς τη συνεργασία και την υποστήριξή σας η ποιμαντική εργασία μας δεν θα είχε φέρει τόσους πολλούς καρπούς.

Τώρα τελειώνουνε έναν κύκλο. Το μέλλον σίγουρα μας έχει προετοιμάσει άλλον πολύ καλύτερο, στον οποίο θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πλήρως την εμπνευσμένη επιθυμία του ιδρυτή μας, του π. Κάρλος Μπουέλα, να υπάρχει στην Αθήνα ένα σπίτι «νοικιασμένο, δανεισμένο… όπως θέλει ο Θεός. Οι σπουδαστές του πτυχίου της Αγίας Γραφής μπορούν να πάνε εκεί για να σπουδάζουν ελληνικά και εβραϊκά. Μπορούν να πηγαίνουν και ιεροσπουδαστές, όχι για να σπουδάζουν ελληνικά αλλά για να γνωρίσουν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των διακοπών, όσοι μπορούν, όσοι θέλουν, ακόμη και ιερείς. Ο ελληνικός κόσμος είναι στενά συνδεδεμένος με τα δικά μας, είναι η βάση του πολιτισμού μας» [1], και ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε με την διακήρυξη του Ευαγγελίου από τους «σύγχρονους Αρείους Πάγους» [2], φωτίζοντας τις ζωές των νέων γενεών.

Η Παναγία του Λουχάν, η εικόνα της οποίας μας έχει συνοδεύσει για τόσα χρόνια μέχρι σήμερα σε αυτό το ναό, ας μας βοηθάει να ολοκληρώσουμε το έργο που ο Κύριος μας έχει εμπιστευθεί.

 

[1] Π. Κάρλος Μπουέλα ΕΛ, Ομιλία υπό τον τίτλο “Ο ελληνικός κόσμος”, 1 Οκτωβρίου 2007.

[2] Βλ. Άγιος Ιωάννης Παύλος Β ‘, Redemptoris Missio [Η Ιεραποστολή του Λιτροτής], 37.

 

Catholic Church in Kifissia
Π. Φερνάντο, π. Μάρκος (Coduti), διάκ. John (Heuser) και πιστοί του παρεκκλήσιο «Αποστόλου Παύλου» στην Κηφισιά (Αθήνα), στο τέλος της Θείας Λειτουργίας (04/06/2017).
Ειδήσεις, Ελληνικά Tags: