Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών των ενοριών Μεταστάσεως Θεοτόκου Κινίου, Αγίου Σεβαστιανού και Αγίου Γεωργίου που κατηχούνται στο Κατηχητικό Κέντρο της Άνω Σύρου.

Η αφήγηση της Γέννησης του Ιησού Χριστού, όπως μας την δίνουν τα ευαγγέλια, μέσα από τη ματιά των παιδιών, μας μετέφερε στο σπουδαίο γεγονός των Χριστουγέννων, που ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε σε μια εβδομάδα. Τα πρόσωπα της Φάτνης, η Παναγία, ο Άγιος Ιωσήφ, το Θείο Βρέφος, οι βοσκοί και οι μάγοι αλλά και οι άγγελοι, τα αστέρια και τα σύννεφα ζωντάνεψαν και πρόσφεραν στιγμές χαράς στα παιδιά που συμμετείχαν στην αναπαράσταση. Αυτός ο «διαδραστικός» τρόπος κατήχησης ωφέλησε τα ίδια, καθώς και τους γονείς τους που τα συνόδεψαν και τους ενορίτες που με ενθουσιασμό και γενναιοδωρία χειροκρότησαν την όμορφη προσπάθεια.

Με θερμά λόγια ο π. Φερνάνδος Bravo ΕΛ, εφημέριος του Αγίου Σεβαστιανού και της Μεταστάσεως Θεοτόκου Κινίου ευχαρίστησε όλα τα παιδιά του Κατηχητικού Κέντρου για την προσπάθεια, προσφέροντάς τους ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, τους γονείς που βοήθησαν σε ό,τι τους ζητήθηκε, τις κατηχήτριες για την όμορφη πρωτοβουλία και τον κ. Νίκο Ρούσσο, μουσικό που εμψύχωσε με τη μουσική και τα τραγούδια την όμορφη εκδήλωση.

Στο τέλος, όλοι απόλαυσαν ένα πλούσιο κέρασμα και αντάλλαξαν ευχές, ώστε τα Χριστούγεννα που έρχονται να είναι ευκαιρία για την πνευματική ανανέωση των ενήλικων πιστών και τη σταδιακή μύηση των παιδιών στο Μυστήριο της Ενσάρκωσης του Κυρίου μας.

Καλά και Άγια Χριστούγεννα σε όλους!

Οι εφημέριοι: π..Φερνάνδος Bravo ΕΛ και π. Νίκος Ρούσσος.

Οι κατηχήτριες: Άννα Σιγάλα, Ιωάννα Σιγάλα, Μαρία Βουτσίνου και Μαρία Ρούσσου.

Ο Μουσικός: Νίκος Ρούσσος.

Ελληνικά, Σύρος Tags: