Η μοναχική κοινότητα του ΤΕΛ στην Τήνο

 

Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017  το Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου γιόρτασε την ίδρυση μιας νέας μοναχικής κοινότητας στην Τήνο, στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Τήνου-Μυκόνου-Νάξου.

Η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως  της Παναγίας του Ροδαρίου τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπό π. Νικόλαο Πρίντεση στις 6 το απόγευμα στην οποία συλλειτούργησαν όλοι οι ιερείς της Τήνου της Εκκλησιαστικής Επαρχίας , αλλά και ο Επαρχιακός του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου για την Ιταλία, Αλβανία και Ελλάδα, Πανοσιολογιότατος π. Ερνέστο Καπαρρός και οι δυο ιερείς που από αυτή την ημέρα θα αποτελέσουν τηνμοναχική κοινότητα, οι πατέρες Φερνάντο Μπράβο και Ιάκωβος Μούτσια. Παρούσες στην Λειτουργία και τέσσερεις αδελφές μοναχές των “Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας από το Ματαρά” (ΔΚΠΜ), γυναικείου κλάδου της μοναστικής οικογένειας «του Ενσαρκωμένου Λόγου», ανάμεσα στις οποίες ήταν κει η γενική συμβουλευτής αδ. Μαρια Καρβάλλο.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Αρχιεπίσκοπος μας π. Νικόλαος μίλησε στην Εκκλησία και είπε:

“Όταν κάποια η κάποιος γιορτάζει συνηθίζουμε να του κάνουμε ευχές και να τους προσφέρουμε δώρα. Σήμερα που γιορτάζουμε την Παναγία του Ροδαρίου που οι πρόγονοί μας σ’ αυτή την Εκκλησία την έθεσαν ως Προστάτισσα τους είναι η ίδια η Παναγία  που μας κάνει ένα δώρο και μάλιστα πολύτιμο. Είναι το δώρο που της ζητούμε κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα, όταν συναζόμαστε στο Βρυσί και προσευχόμαστε για νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις.

Αυτό το δώρο το έδωσε στον Επαρχιακό του Μοναχικού Τάγματος του «Ενσαρκωμένου Λόγου» Πανοσιολογιότατο π. Ερνέστο  να μας  φέρει σήμερα που είναι η γιορτή της. Είναι μία νέα μοναχική κοινότητα που επίσημα σήμερα δεχόμαστε και θα εγκατασταθεί  στο χώρο της Αρχιεπισκοπής, εδώ στην Ξινάρα, που  κάποτε στο παρελθόν λειτούργησε ως Ιεροσπουδαστήριο…” (δείτε περισσοτερα εδώ).

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και ο Επαρχιακός του Μοναχικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου υπέγραψαν ειδική σύμβαση συνεργασίας και ίδρυσης μοναχικής κοινότητας του Ενσαρκωμένου Λόγου στην Τήνο.

Η παρούσα Εκκλησία με το τέλος της υπογραφής της σύμβασης την επισφράγισε με ένα θερμό χειροκρότημα και ο Αρχιεπίσκοπος παρέδωσε στον π. Ερνέστο το κλειδί του νέου Μοναστηριού, λέγοντας: « Αυτά είναι τα κλειδιά για να ανοίγουν οι Πατέρες το Μοναστήρι τους και τις καρδιές των ανθρώπων».

Στη  συνέχεια ο Επαρχιακός π. Ερνέστος παρουσίασε εν συντομία το σκοπό του Μοναχικού Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου και ευχαρίστησε στον Αρχιεπίσκοπο, τους εφημερίους της τοπικής Εκκλησίας και όλη την Εκκλησία για τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε και ολοκλήρωσε λέγοντας «ήδη αισθανόμαστε  εδώ αν στο σπίτι μας».

Η νέα μοναστική κοινότητα είναι αφιερωμένη υπό την προστασία της Παναγίας του Ροδαρίου, η γιορτή της οποίας γιορτάζεται κάθε 7 Οκτωβρίου.

[su_button url=”https://www.ivegreece.gr/2017/10/h-egkenia-tis-monachikis-kinotitas-tou-ensarkomenou-logou-stin-chinara-tinou-01092017/” background=”#19A2DE”]Δείτε το άλμπουμ  φωτογραφιών[/su_button]

 

Πηγές www.kantam.gr και www.ivegreece.gr

 

Ειδήσεις, Ελληνικά, Το Τ.Ε.Λ. Tags:

Leave a Reply