Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καθολική Εκκλησία της Τήνου (4-8 Μαΐου 2018), ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος π. Σάβιο Hon Tai – Fai S.D.B., Αποστολικός Νούντσιος στην Ελλάδα, επισκέφθηκε το Σάββατο 7 Μαίου τη μοναχική κοινότητα των Πατέρων του Τάγματος «του Ενσαρκωμένου Λόγου» (ΤΕΛ) στην Ξινάρα της Τήνου.

Ο π. Σάβιο έγινε δεκτός από τον π. Φερνάντο Μπράβο, ΕΛ, και μετά την επίσκεψη στη μονή είχαν μια σύντομη και εγκάρδια συνομιλία. Ο π. Φερνάντο τον ενημέρωσε για τη ποιμαντική δραστηριότητα του ΤΕΛ στην Ελλάδα από το 2008 (Αθήνα), με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα ποιμαντική φάση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Τήνου-Νάξου-Άνδρου-Μυκόνου.

Ο π. Σάβιο εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη και ενθάρρυνσή του σε αυτή τη νέα ίδρυση του ΤΕΛ στην Ελλάδα και εκ μέρος του Άγιο Πατέρα Φραγκίσκο δώρισε στην κοινότητα ένα Ροδάριο και ένα μετάλλιο του Ποντιφικάτου του. Ο Νούντσιος στη συνέχεια έγραψε το ακόλουθο μήνυμα στο Βιβλίο Επισκεπτών: «Είμαι πολύ χαρούμενος να επισκέπτομαι την κοινότητα του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου στην Τήνο. Προσεύχομαι ώστε ο Κύριος να ευλογήσει αυτή τη νέα παρουσία, πολύ ελπιδοφόρα».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης οι Πατέρες κατέθεσαν το Ροδάριο που δωρίθηκε από το Πάπα Φραγκίσκο στο άγαλμα της Παναγίας του Luján.

 

Ο π. Φερνάντο με τον Αποστολικό Νούντσιο, π. Σάβιο.

 

 

Ειδήσεις, Ελληνικά, Το Τ.Ε.Λ. Tags: