Ιερείς τελώντας την Θεία Λειτουργία

“Παντοδύναμε και αιώνιε Θεέ, κοίταξε με ευμένεια το πρόσωπο του Υιού Σου, του αιώνιου Αρχιερέα, και, για χάρη της αγάπης Του, ευσπλαχνίσου τους ιερείς σου. Θυμήσου, ω Πολυεύσπλαχνε Πατέρα, ότι δεν είναι παρά αδύναμα και εύθραυστα πλάσματα. Κράτησε μέσα τους ζωντανή τη φωτιά της αγάπης σου. Φύλαξέ τους δίπλα σου, ώστε ο εχθρός να μην επικρατήσει εναντίον τους και να μην είναι καμία στιγμή ανάξιοι της υπέροχης κλήσης τους.

Ω Ιησού, προσεύχομαι για τους πιστούς και ένθερμους ιερείς Σου που εργάζονται κοντά ή σε απομακρυσμένες ιεροαποστολές· για τους ιερείς Σου που είναι σε πειρασμό· για τους ιερείς Σου που υποφέρουν από μοναξιά και ερήμωση· για τους νέους ιερείς Σου, για τους ηλικιωμένους ιερείς Σου· για τους ασθενείς ιερείς Σου, για τους ετοιμοθάνατους ιερείς Σου, για τις ψυχές των κεκοιμημένων Σου ιερέων που δεν έχουν ακόμη απολαύσει τη θέα του προσώπου Σου.

Αλλά, πάνω απ’ όλα, Σου εμπιστεύομαι τους ιερείς που μου είναι πιο αγαπημένοι: τον ιερέα που με βάπτισε ή εκείνον που μου συγχώρησε τις αμαρτίες· τους ιερείς των οποίων παρακολούθησα τη Θεία Λειτουργία και που μου έδωσαν το Σώμα και το Αίμα Σου στην Αγία Κοινωνία· τους ιερείς που με εκπαίδευσαν και με δίδαξαν, με ενθάρρυναν και με συμβούλεψαν· όλους τους ιερείς προς τους οποίους έχω χρέος ευγνωμοσύνης.

Ω Ιησού μου! Φύλαξέ τους μαζί, δίπλα στην Καρδιά σου, και χάρισέ τους άφθονες ευλογίες στο χρόνο και στην αιωνιότητα. Αμήν”.

Πάτερ ημών, Χαίρε Μαρία (3), Δόξα Πατρί

Πνευματηκότητα Tags: