Ο Σεβασμιότατος Πέτρος Στεράνου

Μετά από 4 χρόνια προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα σήμερα η επιθυμία όλων μας να ενισχυθεί με ιερείς, μοναχούς και μοναχές το ποιμαντικό έργο της τοπικής μας εκκλησίας.   Βιώνοντας την έλλειψη κλήσεων, είμαστε ευγνώμονες σε όσους, απαντώντας θετικά στα αιτήματά μας, μας συντρέχουν και μας στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η τοπική μας εκκλησία. Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε με θέρμη ώστε οι ενοριακές μας κοινότητες να φτάσουν σε τέτοιο σημείο αγάπης και ζωτικότητας της πίστης και οι χριστιανικές οικογένειες στη μαρτυρία ηθικής υγείας και ευαγγελικής ζωής, ώστε νέοι και νέες να ανταποκριθούν με γενναιοδωρία στο κάλεσμα που ο Κύριος συνεχίζει να απευθύνει για την ιεροσύνη και τη μοναχική ζωή. 

Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και χαράς λοιπόν για την εκκλησία μας και εύχομαι να είναι και ιστορική μέρα, για να ριζώσει και να μακροημερεύσει η νέα μοναχική κοινότητα του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου, την οποία υποδεχόμαστε εδώ, στην ενορία του αγίου Σεβαστιανού. Η Σύρος ολόκληρη υποδέχεται με αγαλλίαση και καλωσορίζει τους δυο ιερομονάχους, τον π. Φερνάντο Μπράβο και π. Σέργιο Πέρες, με καταγωγή από την Αργεντινή. Η παρουσία του μοναχικού τάγματος στη Ελλάδα έχει ήδη συμπληρώσει 14 χρόνια, αρχικά στην Αθήνα και αργότερα στη Τήνο όπου βρίσκονται από το 2017 και από σήμερα και στη Σύρο.

Ο πατέρας ο π. Φερνάντο Μπράβο, επίσης, από σήμερα αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα ως εφημέριος της ενορίας του Αγίου Σεβαστιανού. Του ευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να τον καθοδηγεί και να παραμένει διαρκώς ενωμένος με τον Ιησού. Ο π. Σέργιος άρχισε κι εκείνος ήδη μαθήματα της ελληνικής γλώσσας και ελπίζουμε σύντομα να μπορέσει να αναλάβει ποιμαντικές ευθύνες. Και στους δυο αδελφούς μου εύχομαι να κάνουν συνεχώς πράξη στη ζωή τους τα λόγια του Ιησού που ακούσαμε στην ευαγγελική περικοπή: «Εγώ είμαι το αμπέλι και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. Μείνετε ενωμένοι μαζί μου. Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα

Εντυπωσιάζουν τα λόγια του Ιησού για την απολυτότητά τους. Δίχως εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Δεν λέει θα κάνετε λίγο, αλλά λέει τίποτα!!! Όπως έκανε και κατά την επίγεια ζωή του, ο Ιησούς Χριστός, ο Αναστημένος, περνά από τους δρόμους της ζωής μας και μας βλέπει απορροφημένους από τις δραστηριότητες μας, τις επιθυμίες μας, τις ανάγκες μας και μας καλεί να πραγματοποιήσουμε τη ζωή μας μαζί Του, τον μόνο ικανό να ικανοποιήσει τη δίψα μας για ελπίδα. Μας καλεί να μείνουμε ενωμένοι μ΄ Εκείνον, να παραδώσουμε τη ζωή μας σ΄ Εκείνον, να ζούμε μαζί του σε βαθιά οικειότητα και σε κοινωνία με τον Πατέρα και με όλους τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας, που αποτελούμε την εκκλησία.

Τρείς φορές ο Ιησούς επαναλαμβάνει στο ευαγγέλιο παραμείνετε ενωμένοι μαζί μου. Ο αναστημένος Ιησούς μας καλεί να έχουμε τα λόγια Του μέσα στην καρδιά μας, να εναποθέσουμε τη θέλησή μας στη δική του θέληση, να του δώσουμε το προβάδισμα, να τον τοποθετήσουμε στην πρώτη θέση σε σχέση με όλα όσα αποτελούν μέρος της ζωής μας. Να μπούμε σε πορεία μεταστροφής, μέχρι να ταυτιστεί η ζωή μας με τη δική του ζωή και να είμαστε πραγματικά ενωμένοι μαζί του. «Κάθε κλήμα πάνω μου, που δεν κάνει καρπό (ο γεωργός) το κόβει, ενώ κάθε κλήμα που κάνει καρπό το καθαρίζει, ώστε να καρποφορήσει περισσότερο» Έχουμε πράγματι ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας αυτό που δεν φέρνει καλό καρπό, που δεν είναι έργο αγάπης και να πάμε στα ουσιώδη, στα αληθινά.

Ως τοπική εκκλησία, καλούμαστε, ακολουθώντας τον Αναστημένο Ιησού, να κάνουμε αυτήν την πορεία, «συνοδοιπορώντας» με όλους τους αδελφούς μας, να ακούσομε τι μας προτείνει το Πνεύμα, από όπου κι αν το προτείνει, να συνειδητοποιήσουμε ότι μαζί ταξιδεύουμε στην ίδια βάρκα, μαζί σχηματίζουμε το Σώμα του Χριστού.Ας είναι βαθιά και σταθερή η πίστη μας ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει ποτέ το λαό Του και ας τον ευχαριστήσουμε με ανανεωμένη τη βεβαιότητα πως ακούει την προσευχή μας όταν τον ικετεύουμε ειλικρινά για τις ανάγκες μας. ΑΜΗΝ

Ειδήσεις, Ελληνικά, Σύρος Tags: