Με έκδηλη χαρά η Καθολική Εκκλησία της Σύρου υποδέχθηκε τη νέα Μοναχική Κοινότητα του Τάγματος του Ενσαρκωμένου Λόγου, που από χθες Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, ξεκίνησε την πορεία της  μέσα στην τοπική εκκλησία.

Τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, στο οποίο συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Σύρου  π. Πέτρος Στεφάνου, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου π. Ιωσήφ Πρίντεζης, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου-Τήνου π. Νικόλαος Πρίντεζης, όλοι οι ιερείς της Σύρου, οι δυο ιερομόναχοι της νέας Μοναχικής Κοινότητας π. Φερνάνδος και π. Σέργιος, ο επαρχιακός ηγούμενος του Τάγματος π. Ανδρέας και οι δυο ιερομόναχοι της Μοναχικής Κοινότητας Τήνου π. Ιωσήφ και π. Ιγνάτιος.

Συμπροσευχήθηκαν οι δυο αδελφές της Μοναχικής Κοινότητας  Ενσαρκωμένου Λόγου Τήνου, οι αδελφές του Ελέους, μικρή αντιπροσωπεία ενοριτών του Αγίου Νικολάου Στενής Τήνου καθώς και πιστοί από ολόκληρη τη Σύρο.

Ο σεβασμιότατος Πέτρος στην αρχή της τελετής κάλεσε όλους να ευχαριστήσουν τον Κύριο για τη χάρη με την οποία πλουτίζει την τοπική εκκλησία της Σύρου, η οποία  έχει ανάγκη να ενισχυθεί στο ποιμαντικό της  έργο. Στο κήρυγμά του ευχήθηκε  στους δυο αδελφούς «να κάνουν συνεχώς πράξη στη ζωή τους τα λόγια  του Ιησού από την ευαγγελική περικοπή: «Εγώ είμαι το αμπέλι και ο Πατέρας μου είναι ο γεωργός. Μείνετε ενωμένοι μαζί μου. Χωρίς εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα.» Ο αναστημένος Ιησούς,   μας καλεί  να έχουμε τα λόγια Του μέσα  στην καρδιά μας, να εναποθέσουμε τη θέλησή μας  στη δική του θέληση, να του δώσουμε το προβάδισμα, να τον τοποθετήσουμε  στην πρώτη θέση σε σχέση με όλα όσα  αποτελούν μέρος της ζωής μας.»

Την ομιλία του σεβασμιοτάτου Πέτρου μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Στη διάρκεια της θείας Λειτουργίας οι παρόντες ιερομόναχοι του Ενσαρκωμένου Λόγου ανανέωσαν τους όρκους της μοναχικής τους αφιέρωσης ( 25η ημέρα κάθε μήνα), ενώ ο π. Φερνάνδος Μπράβο ανέλαβε επίσημα καθήκοντα εφημερίου της Ενορίας Αγίου Σεβαστιανού.

Ο επίσκοπος Πέτρος, στο τέλος με θερμά λόγια ευχαρίστησε τον πατέρα Πέτρο Κλυμ, μέχρι τώρα εφημέριο της ενορίας του Αγίου Σεβαστιανού, για την πρόθυμη ανταπόκρισή του να υπηρετήσει και αυτή την ενορία, παράλληλα με τα καθήκοντα εφημερίου Αμιάντου Συλλήψεως Βάρης. Ο σεβασμιότατος αρχιεπίσκοπος πρώην Τήνου π. Νικόλαος, χαιρέτησε  κι εκείνος τους δυο «παλιούς γνώριμους» ιερομονάχους και τους  ευχήθηκε καλή πορεία. Ο επαρχιακός ηγούμενος π. Ανδρέας ευχαριστώντας για την ευκαιρία που η Τήνος και η Σύρος δίνουν στις μοναχικές κοινότητες να εγκατασταθούν και να αναπτυχθούν υπηρετώντας την τοπική εκκλησία, «υποσχέθηκε πως θα μείνουν οι μοναχικές κοινότητες και πέρα από τα εκατό χρόνια!».  Στη συνέχεια εκπρόσωποι της ενορίας Αγίου Σεβαστιανού ευχαρίστησαν τον απερχόμενο και καλωσόρισαν το νέο εφημέριο της Ενορίας. Στην έξοδο ανταλλάχθηκαν ευχές και προσφέρθηκε κέρασμα.

Πηγή: www.episkopisyrou.gr

Ειδήσεις, Ελληνικά, Το Τ.Ε.Λ. Tags: