Με σύνθημα «Η Κυριακή, ημέρα του Κυρίου, η πιο όμορφη μέρα», στις 24 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε εκδρομή για τα παιδιά του Κατηχητικού Κέντρου των ενοριών του Αγ. Σεβαστιανού και του Αγ. Γεωργίου (Άνω Σύρος) στο Κίνι της Σύρου.
Όπως δε μπορούσε να γίνει αλλιώς, αυτή η πολύ ξεχωριστή μέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ναό «Μεταστάσεως της Θεοτόκου», όπου συγκεντρώθηκαν τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, τις κατηχήτριες και τον ιερέα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο π. Φερνάντο Ε.Λ. (εφημέριος της ενορίας του Αγ. Σεβαστιανού) υπογράμμισε: «Η Κυριακή είναι η ημέρα του Κυρίου, αλλά είναι επίσης η ημέρα της οικογένειας, της ανάπαυσης και της διασκέδασης, της γνώσης για την φύση που δημιούργησε ο Θεός… δεν υπάρχει ημέρα του Κυρίου χωρίς τη Θεία Λειτουργία, γι’ αυτό βρισκόμαστε σε αυτόν τον ναό, για να δοξάσουμε τον Κύριο και να τον ευχαριστήσουμε για όλα όσα μας χαρίζει… και είναι μια μέρα, για να αγαπήσουμε τον πλησίον, να μοιραστούμε με την οικογένεια και τους φίλους μας στιγμές φιλίας, γιατί ο Ιησούς μας δίδαξε ότι πρέπει να αγαπάμε τον πλησίον μας όπως τον εαυτό μας, επομένως ο αληθινός χριστιανός είναι κοινωνικός άνθρωπος και ανοιχτός στους άλλους».


Όλοι αυτοί οι στόχοι όντως εκπληρώθηκαν τέλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Γιατί μετά τη Θεία Λειτουργία τα παιδιά επισκέφτηκαν το τοπικό Ενυδρείο που ανοίχθηκε ειδικά γι’ αυτή την εκδρομή (χίλια ευχαριστώ στη Διεύθυνση του Ενυδρείου για την καλοσύνη τους). Εκεί τα παιδιά μπόρεσαν να παρατηρήσουν και να θαυμάσουν την ποικιλομορφία των ψαριών, έργο των χεριών του Πλάστη. Στη συνέχεια η ομάδα πήγε στο κτήριο των Φρερ (ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση του Σχολείου για την παραχώρηση του), όπου είχε ετοιμαστεί το γεύμα από όλους τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν και φάγαμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια. Εκείνη τη στιγμή έφτασε ο π. Νίκος (εφημέριος του Αγ. Γεωργίου), ο οποίος, σαν απεσταλμένος της Θείας Πρόνοιας, έφερε νόστιμα παγωτά για όλους! Τα παιδιά μετά έπαιξαν διάφορα παιχνίδια πριν πάνε για μπάνιο στην παραλία. Έπειτα ήρθε η ώρα για τη θαλάσσια περιπέτεια: όλο το γκρουπ, με το σκάφος «Πέρλα» (ευχαριστούμε ένθερμα τον καπετάν Νίκο για την καλοσύνη του), έκανε ένα ταξίδι στις παραλίες «Δελφίνι» και «Βαρβαρούσα», απολαμβάνοντας την ομορφιά του νησιού μας.
Έτσι πρέπει να ζούμε την Κυριακή, ημέρα του Κυρίου, ημέρα ευλογημένη από τη χάρη του Θεού και γεμάτη χαρά.


Ειδήσεις, Ελληνικά, Σύρος Tags: