π. Κάρλος Μπουέλα, ΕΛ

Ο Πατέρας Κάρλος Μιγέλ Μπουέλα (Αργεντινή, 4 Απρίλιου 1941), ΕΛ, είναι ιερέας από τις 7 Οκτωβρίου 1971. Από το ξεκίνημα της ιεραποστολής του, ο Πατέρας Μπουέλα επιδόθηκε ακούραστα στην ποιμαντική των νέων, με την πεποίθηση ότι η Εκκλησία ασχολείται με τους νέους «όχι από μεθοδική τακτική, αλλά από ιερή κλήση!».

Για τους νέους έγραψε το βιβλίο «Νέοι προς την τρίτη χιλιετία», το οποίο βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη του έκδοση. Ο Πατέρας Μπουέλα είναι επίσης συγγραφέας πολλών βιβλίων για την Ιεροσύνη, τη Θεία Λειτουργία, την Οικογένεια, όπως και πολλών άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε διάφορα περιοδικά. Ως ιεροκήρυκας είναι ένας ζηλωτής απόστολος για Πνευματικές Ασκήσεις.

Στον κοινωνικό τομέα ίδρυσε τρία κέντρα για ορφανά και για ανάπηρα παιδιά, που ονομάζονται «Οι πόλεις της αγάπης», όπως και δυο κολλέγια μέσης εκπαίδευσης.

Αν και δεν είναι δυνατό να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές όλες τις διαστάσεις της ιεραποστολής του, οφείλουμε όμως να αναφέρουμε ότι το σπουδαιότερο έργο του είναι το «Τάγμα του Ενσαρκωμένου Λόγου» για τους άνδρες, και το «Τάγμα των Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας από το Ματαρά» για τις γυναίκες. Το ιδιαίτερο χάρισμά τους είναι η προέκταση της Ενσάρκωσης του Λόγου, μέσα σε όλους τους συντελεστές της ανθρώπινης δραστηριότητας, και ειδικός σκοπός τους ο ευαγγελισμός του πολιτισμού.

Επί δέκα χρόνια ο Πατέρας Μπουέλα ήταν Γενικός Ηγούμενος του αντρικού κλάδου. Κατά τη θητεία του αυτό το τάγμα διαδόθηκε σε πέντε ηπείρους και σαράντα χώρες του κόσμου.

Σήμερα ο Πατέρας Μπουέλα ζει στην Ιταλία.

 

Ελληνικά, Το Τ.Ε.Λ.