Ο π. Φερνάντο μαζί με μια ομάδα μεταναστών και προσγύων στο Καθολικό ναό στο Βαθύ της Σάμου [24/12/2017].

Με μεγάλη συμμετοχή τελέστηκε χθες στην καθολική ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου η Μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Ο Ναός ασφυκτικά γεμάτος, ως υποδιάκονος αυτής της ενορίας  λίγες στιγμές έχω δει τόσο πολύ κόσμο, που δεν σκέφτηκε το τσουχτερό κρύο ή την χαμηλή θερμοκρασία, ούτε το αργά της ώρας, από νωρίς  ήταν όλοι εδώ για να γιορτάσει την Γέννηση του Κυρίου.

Μία ομάδα μεταναστών έχοντας προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες τους ύμνους, έψαλε με τις αγγελικές τους φωνές και ομόρφυναν την τελετή.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο ιερέας  π. Φερνάντο, της Μοναχικής Κοινότητας του Ενσαρκωμένου Λόγου που εδρεύει στην Ξινάρα  Τήνου και ο οποίος ήρθε από την Τήνο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν για να τελέσει μαζί μας τα ιερά Μυστήρια.

Τα αναγνώσματα ακούστηκαν στα Γαλλικά ενώ το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στα Ελληνικά. Ο Λειτουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και την σημαντικότητα αυτής της ημέρας.

Ο Ναός είχε φορέσει τα γιορτινά του για να γιορτάσει την ανάμνηση του ερχομού του  Μεσσία στην Γη αναμένοντας τον δεύτερο ερχομό, που μέσα στην δόξα του θα έρθει και πάλι να κρίνει ζώντες και νεκρούς.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία  της Γέννησης του Σωτήρα μας Χριστού όπου και πάλι ο Ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος. Οι πρόσφυγες με την μικρή χορωδία έψαλαν στον Κύριο άσματα Χριστουγέννων.

Χθες και σήμερα ζήσαμε κατανυκτικές στιγμές που μόνο αν τις ζήσεις θα μπορέσεις να καταλάβεις  τα γραφόμενα.

Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο και τον εφημέριό μας που με την μεριμνά τους μας έστειλαν ιερέα έτσι ώστε να γιορτάσουμε την Γέννηση του Σωτήρα μας Χριστό.

υπ. Μάριος Φ. [25/12/2107]

Ο υποδιάκονος Μάριος Φόσκολος μιλάει στους ενορίτεσς μετά την Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων [25/12/2017].

Πηγή: kantam.gr

Ειδήσεις, Ελληνικά Tags:

Leave a Reply